To fortællinger om Brexit

Jeg hører fra mine britiske venner at Brexit er en katastrofe, og eftersom de er noget tættere på omstændighederne end jeg, må jeg tro på dem.

Men der er to fortællinger om Brexit jeg hører fra modstanderne, der ikke hænger sammen. Den nyeste først:

Rusland påvirkede afstemningen – der jo var så tæt så selv den mindste påvirkning kan have gjort udslaget – gennem bots på sociale medier. “Forskning tyder på det.” Eller, som den tidligere ekspert i Google’s “abuse team”, Mike Hearn, afviser. Læs hele Hearn’s artikel med hans argumentation, samt hans korte opfølgning. De huller der er i forskernes argumentation er nok til at afvise deres påstand. Hearn lægger dog yderligere mod-argumenter på banen.

Og så den gamle som jeg stadig hører:

Det var de unge der stemte for at blive, de gamle der stemte for at forlade EU og det er de unge der skal leve med det.

Right. Og velkommen til demokrati. En simpel søgning online vil kunne forklare hvordan det system hænger sammen, men lad mig i stedet spørge:

Skal vi tælle de ikke-afgivne stemmer med, og må jeg vælge hvad de skal tælles som? Skal vi vægte stemmer i modsat forhold til alder, og skal vi så regne ud fra hvor længe vi statistisk forventes at leve? Og hvis vi skal det, skal det så være en individuel vurdering eller national? Hvad hvis man er ældre end den forventede levetid, skal ens stemme så tælle negativt?

Eller er der bare nogen der ikke kan holde ud at en afstemning gik dem imod og derfor er nød til at opfinde nye regler, som, hvis bare man fulgte dem, så ville afstemningsresultatet have passet dem bedre?

Advertisement
This entry was posted in Other and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.