Mere om at puste sig op

Overborgmester i København Frank Jensen blamerede sig inden kommunalvalget da han prøvede at fremstå som en stor og stærk leder. Det gik jo ikke så godt, og med det tillidshverv han har kan det godt virke lidt underlidt hvorfor han følte behov for det.

Heldigvis giver det også Folketingets Ombudsmand anledning til at minde Københavns Kommune (og dens overborgmester) om offentligt ansattes rettigheder.

Offentligt ansatte har en såkaldt meddeleret. Det betyder, at offentligt ansatte har ret til at give pressen og andre eksterne parter oplysninger i tilfælde, hvor der kan være spørgsmål om ulovlig forvaltning eller anden uredelighed i den offentlige forvaltning – f.eks. åbenbart misbrug af offentlige midler
Folketingets Ombudsmands citat fra Justitsministeriets vejledning nr. 10062 af 28. oktober 2016

Hvis nu overborgmesteren ikke havde følt et behov for at skulle puste sig op og fremstå stor og stærk kunne alt det her være undgået.

Den ansvarlige for dette rod sker der naturligvis ikke noget med, men det er en god anledning som ombudsmanden benytter sig af. Gad vide hvad Københavns Kommune vil svare?

This entry was posted in Legal, Management and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.