O’Reilly og e-bøger

Forlaget O’Reilly Media har et særligt nært forhold til Open Source software og produkter og derfor kan det ikke undre at de helt fra starten har holdt sig væk fra DRM på e-bøger. Tanken har været at de forhindringer man med DRM lagde for kunderne ikke opvejede et eventuelt tab på piratkopier.

O’Reilly modarbejder stadig aktivt organiseret piratkopiering men accepterer implicit at der foregår et vist niveau af “privat” piratkopiering. I deres accept ligger dog også at der med denne ulovlige kopiering er informationer om interessen for forskellige emner indenfor deres marked.

Da O’Reilly overhovedet ikke vil beskæftige sig med DRM betyder det i øvrigt også at de andre forlag der får udgivet deres e-bøger gennem dem gør det uden DRM. F.eks. Microsoft Press.

Returret

Men kombineret med en meget liberal returpolitik virker DRM ret risikabel. Ikke desto mindre har O’Reilly en ubegrænset returret på e-bøger. Som Joe Wikert skriver om deres system:

Will some customers abuse the system? Absolutely, just like they do with DRM-free content. But the vast majority will not only do the right thing, they’ll also become more loyal to you because you trust them.

Se i øvrigt om Harry Potter e-bøgerne og Tim O’Reilly’s tanker om piratkopiering.

This entry was posted in Security and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.