Når man alligevel ikke kan overholde loven

Når man alligevel ikke kan overholde loven, så må man jo lave om på hvilke love der gælder. Så Facebook, i lyset af den kommende store ændring og stramning i EU mht. registrering og handel med private informationer (GDPR), har valgt at flytte alle brugere til USA.

Kun brugerne. Facebook har i mange år været et irsk selskab, da de dermed kan slippe for at betale virksomhedsskat, og det har de sandelig ikke tænkt sig at begynde på. Så brugerne flyttes til USA hvor de har kontrol med lovgivningsmagten og pengene bliver i Irland hvor de ikke skal betale skat.

Nogen ville sige det var smart.

Jeg vil sige at det viser en sjælden selvbevidsthed fra Facebooks side. Vi har nu 10 års erfaring med hvad Facebook gør med private informationer, også dem brugerne ikke ved de har indsamlet, og det er simpelthen hvad Facebook er. Ja, de undskylder, lover bedring og så gør de det igen. Og det her er kun udtryk for at de udmærket ved at det er det de gør.

Jeg er dog ikke helt sikker på at Facebooks strategi holder i længden, da jeg er ret sikker på at GDPR gælder for alle der har personhenførbare informationer på EU borgere.

This entry was posted in Legal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.