Om finansiering af offentlige tjenester

I en artikel om Bestseller-koncernens foreslåede skyskraber, der ville være den højeste bygning i hele Vesteuropa, står der angående eventuelle udgifter til at sikre det nødvendige brandberedskab:

Hvis Bestseller-projektet kommer til at kræve flere ressourcer til det lokale brandvæsen, er modekoncernen åben for at finansiere det.

Det kommer dog ikke på tale ifølge Michael Jacobsen fra brandvæsenet. Finansieringen vil i stedet komme fra de tre kommuner, der ejer Brand & Redning Midtvest, fortæller han.

Man kunne godt argumentere for at en virksomhed som pålægger det offentlige helt specifikke krav selv skulle betale for det. Men alle krav er reelt helt specifikke, det er kun et spørgsmål om hvilken vinkel man anvender.

Jeg tænker at Bestseller-koncernens intentioner er gode, og selvom de måske kan dække over bevidstheden om at det aldrig vil blive aktuelt at finansiere beredskabet så er jeg sikker på at der ikke er nogen dårlige intentioner.

Alligevel er der en risiko ved at lade private finansiere specifikke dele af offentlige tjenester. De kunne f.eks. lægge pres på for at få prioriteret adgang og vil under alle omstændigheder skabe et afhængighedsforhold som vil påvirke de offentlige myndigheders adgang til at træffe beslutninger.

Så det er godt at brandvæsenet afviser den finansiering. Så må kommunerne finde pengene gennem den vækst som byggeriet i øvrigt skulle skabe.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.