Bankpakke X

Som opfølgning på hvad jeg skrev om statens indtjening på Bankpakke II, så er her Nationalbankdirektør Lars Rohde om problemet med at redde bankerne (eller andre brancher for den sags skyld):

“Bankerne har hidtil haft en uudtalt statsgaranti, som har betydet, at bankerne har haft store overskud i gode tider. Til gengæld har staten holdt hånden under bankerne i de dårlige tider,” siger Lars Rohde, der fortsætter: “Men hvis det både er aktionærer og kreditorer, som taber deres penge i tilfælde af bankkrak, så sikrer man, at ledelserne ikke tager for meget risiko, når det går dårligt i økonomien. Dermed sammenfletter man samfundets, ledelsens og aktionærernes interesse.”

Det er naturligvis indlysende, og reelt det der genererede mig mest i oprydningen efter finanskrisen. Ikke kun bankerne blev reddet på trods af deres hidtidige adfærd. Og det betyder at man har belønnet folk for samfundsskadelig adfærd.

Men jeg forstår nødtvunget godt hvorfor man gjorde det. Så lad os følge Rohde’s holdning og gøre det unødvendigt fremover.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.