Hvilken lækage?

87 millioner brugere får besked om Facebook-lækage mandag” og tilsvarende overskrifter forvirrer – for der er ikke tale om nogen lækage noget sted. De informationer som de smarte sælgere* har fået på 87 millioner Facebook brugere er præcist de informationer man giver Facebook lov til at give ud til hvem de vil.

Hvis ikke du vil have at virksomheder skal kunne se din email adresse, alder, uddannelse, hvem du er venner med, hvilke sider og indlæg du kan lide, hvilke historier du læser og hvilke videoer du ser, så skal du lade være med at bruge Facebook.

Og hvis du ikke vil have at dine venner skal fortælle hvem som helst at I er venner, hvad du hedder og dine kontaktinformationer, så skal du ikke bruge Facebook.

When someone shows you who they are believe them; the first time“. Dette er hvad Facebook er. Der bliver lidt viften med armene nu indtil pressen har glemt hvad der er sket og så vil det ske igen. Dette er hvad Facebook er.

*) Vi ved ikke om Cambridge Analytica kan andet end overbevise andre om at de kan en masse. De påstår de kan vinde et valg men eftersom det skulle foregå på mere eller mindre mystiske, ukontrollerbare måder er det langt fra sikkert det er sandt.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.