“Skattely”, “toldfinte” og momssvindel.

Sprogbrug… Skattely betyder ikke at man snyder i skat, men at man anvender reglerne til at “skærme” sig imod voldsom beskatning. Jeg synes det er et betænkeligt navn hvis man synes det er dårligt. Toldfinte i denne artikel bruges om noget der er ulovligt – så er det vel ikke en finte, men svindel?

Artiklen (“Nu vil Skat gå hårdere efter momssnydere i pakkeposten“) når da også frem til at der er tale om svindel, og uanset om man synes det er OK der skal betales moms på importerede varer over 80 kr., så kan vi vel være enige om at reglerne skal være ens for alle. Men opgaven virker voldsom for Skat.

Når jeg har købt varer udenfor EU har jeg, efter min første oplevelse, sørget for at holde prisen under 80 kr. Derfor generer det mig faktisk at jeg ofte modtager pakkerne med en forkert pris i toldoplysningerne.

F.eks. købte jeg nogle ting til omkring 60 kr. men i toldoplysninger der var udfyldt stod der at pakken bestod af 4 ting (der var 8) til en stk. pris på $0,01.

Jeg er ikke gået videre med det, da jeg jo har holdt mig på den rigtige side af reglerne men det virker både dumt og forkert at modtage varer med forkerte toldoplysninger.

Hvordan ville jeg være stillet hvis Skat have kontrolleret min pakke?

Skat har i øvrigt en fin vejledning om hvornår man skal betale moms og hvornår man skal betale told. Der er også link til en beregner, der tydeligt viser at man ikke skal betale moms af portoen.

This entry was posted in Legal and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.