Klimaforandringer

Jeg ved godt at jeg har oliefyr og kører i en dieselbil. Samtidig ved jeg også godt at hvis vi skal have noget som helst håb om at kunne få de menneskeskabte klimaforandringer under kontrol er vi nød til at bringe vores samlede CO2 bidrag til atmosfæren ned på 0. Jeg tror ikke det er muligt.

Så her er to forskellige vinkler: En prognose (ScienceBlog’s “93% risiko for global opvarmning over 4°C i dette århundrede“) og et håb (Bill Gates’ “4 signs of progress on climate change“).

Pudsigt at bogen “Toward the year 2018“, fra 1968, hvor Thomas Malone spekulerer over om “large-scale climate modification will be effected inadvertently” af et højere CO2 niveau. Han forudser at det vil være være nødvendigt at etablere en international, ikke-politisk, organisation med faktisk magt til at bekæmpe en sådan global opvarmning. Hvilket nok forklarer vores nuværende situation.

Hvis man vil forstå et par af måderne hvorpå klimadebatten kører af sporet, så kan man passende læse “How Big Oil Lost Control of Its Climate Misinformation Machine” og “How Climate Change Deniers Rise to the Top in Google Searches“.

Og bagefter kan man reflektere over hvor mange mennesker der tror at Bjørn Lomborg benægter menneskeskabte klimaforandringer, når det han skriver f.eks. er kan læses i “Innovation needed to fight climate change“.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.