Det kan ikke være en god ide at lave en kopibeskyttelse til spil der betyder at mange kunder slet ikke kan spille det.
tl;dr: Assassin’s Creed Origins har ikke et kopibeskyttelsessystem, men to, hvilket betyder at der kræves meget mere af kundernes PC’er. Men vælger kunderne i stedet at hente en piratkopi har de ingen problemer.
Historien kan læses på Torrentfreak i deres “Assassins Creed Origin DRM Hammers Gamers’ CPUs” og er et godt eksempel på hvordan man ikke løser problemet med piratkopiering – kopibeskyttelserne er nemlig allerede brudt og nu får de “kunder” der ikke betaler et bedre produkt end de rigtige kunder.
—
DRM, Digital Rights Management, overdrager kontrollen over indhold til den der ejer nøglen til systemet. Det vil for sådan noget som e-bøger i dag reelt være Amazon, via Kindle, selvom jeg er overbevist om at de store internationale forlag prøver at overbevise deres aktionærer om at de selv har kontrollen.
Og i den forbindelse er det interessant at der nu er et land der har eksplicit vedtaget lovregler for hvad der ikke må kopibeskyttes: “Portugal Bans Use of DRM to Limit Access to Public Domain Works“.