Hvem ejer Ørsted?

Jeg vil lige følge op på mine sarkastiske kommentarer i forbindelse med DONG’s navneskifte. Selvfølgelig er det oplagt at lave sjov med DONG men jeg er faktisk seriøs når jeg spørger, er der et problem i at tage ejerskab af et navn?

Der er jo 400 mennesker der hedder Ørsted til efternavn – er det her en gentagelse af Lars H.U.G.’s navnesag? Eller kan virksomheder, fremfor kunstnere, “bare” tage et navn der ikke er frit?

Hvad med byen Ørsted?

Jeg vil prøve at overse at de har besluttet at bruge et helt andet navn til deres kommende domænenavn, nemlig Orsted. Ikke-danskere ved derimod godt at Ø skrives OE*.

Og selvom man kunne mistænke ledelsen i DONG for at være misundelige på Elon Musk og al den tilbedende presseomtale han rager til sig via Tesla – uden at det er muligt at se noget om Nikola Tesla på Tesla’s hjemmeside – så er der i hvert fald en moralsk overvejelse der skal gøres inden man “tager” en stor videnskabsmands navn.

*) Jeg ved godt at de har købt orsted.dk, ørsted.dk (xn--rsted-uua.dk) og oersted.dk, men deres redirect går til orsted.dk.
Og jeg ved også godt at WordPress, som jeg bruger til at blogge med, automatisk oversætter de danske specialtegn ø og å forkert.

This entry was posted in Legal and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Hvem ejer Ørsted?

  1. Pingback: Ørsted og kapitalselskaber | Hennings blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.