Skats telepatiske evner sættes i bero

Dem der tror at Skat endegyldigt tabte sagen om deres evne til at forudsige fremtiden og gætte hvad en udlandsdansker havde tænkt sig at gøre, skal lægge mærke til detaljerne i pressemeddelelsen fra ministeren. Deraf fremgår det at Skats evner kommer af registreringsbekendtgørelsen og at denne bekendtgørelse snart vil blive ændret.

Hvorved vi må forvente at Skats telepatiske evner indskrænkes.

Men læser man registreringsbekendtgørelsen synes jeg at der er en anden detalje:

§ 8. […] Stk. 2. En person, der ikke er registreret i Det Centrale Personregister med bopæl her i landet, anses at have bopæl her i landet, hvis den pågældende opholder sig eller påtænker at opholde sig her i landet i 185 dage eller mere, eller den pågældende opholder sig eller påtænker at opholde sig her i landet i afbrudte perioder på tilsammen 185 dage eller mere inden for en periode på 12 måneder.

Det er nemlig meget fint alt sammen og giver god mening. Indtil en eller anden embedsmand vælger at fortolke ordet “påtænker”.

For “påtænker” handler jo om at hvis en person har tænkt sig at gøre noget bestemt, hvilket naturligvis, i mangel af telepatiske evner hos Skat, kræver en eller anden form for tilkendegivelse fra personen.

Reglen er god nok for hvis en person ved at han vil opholde sig i Danmark mere end 185 dage i en 12 måneders periode kan han på forhånd få afklaret skatteforholdene, fremfor at skulle vente til bagefter.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Legal og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.