En gave der skal byttes

i-que-robot-062591-1230895Med lidt held er der ikke noget familiemedlem der giver min dreng en i-QUE robot til jul – for den vil med sikkerhed skulle byttes. For jeg vil ikke have at nogen fremmede skal lytte med til hvad min dreng, eller hvem der i øvrigt måtte være i nærheden, siger. i-QUE sender, efter den er aktiveret, lydoptagelser fra omkring den over nettet til en server, måske i USA, måske i Kina. Bare rolig, for at det fungerer skal der installeres en app på din telefon og i den forbindelse vil dine kontakters oplysninger også bliver sendt til producenten.

Det er helt logisk at det er sådan det virker, for stemmegenkendelse er umådeligt svært at klare decentralt men meget nemmere på en central server. Ligesom OK Google og Siri – og Alexa og stemmestyrede fjernsyn og Cortana – er det derfor nødvendigt at sende lydoptagelserne til servere hvor vi ikke længere har kontrol over dem. Kontaktinformationerne er ikke nødvendige men hjælper servicen til at gætte hvilke navne man nok vil bruge og dermed forbedre fortolkningen af lydoptagelserne.

Det er interessant om produktet er i overensstemmelse med dansk og EU ret, i betragtning af hvilke forbrugerbeskyttelser vi har og hvilke oplysninger man må indsamle om børn. Men man skal jo nok være kunde først for at kunne klage.

Og det er helt sikkert ikke noget jeg vil acceptere sker i mit hjem. Så Siri er ikke aktiveret, vores fjernsyn ved ikke at vi har internetforbindelse og legetøj der spionerer smides ud.

Oplysningerne stammer fra producentens licensbetingelser hvor kunderne garanteres at optagelserne ikke misbruges. Samt at garantiens indhold eller eksistens kan ændres uden varsel.

I øvrigt er man ikke garanteret at man kan få adgang til stemmegenkendelsen, selv hvis man vil. For for at den kan fungere skal man have robotten koblet på en telefon med app’en installeret og app’en skal kunne tale med serveren. Hverken app’en eller serveren bliver nogen sinde kundens og kan derfor deaktiveres fra producenten på et hvilket som helst tidspunkt – f.eks. når der ikke længere sælges flere robotter.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til En gave der skal byttes

  1. Pingback: CIA og den store overraskelse | Hennings blog

  2. Pingback: Julegaver | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.