Caribiske pirater

flag_of_antigua_and_barbuda-svgDet er så næsten 4 år siden jeg sidst skrev om det men i mellemtiden har Antigua og Barbuda ikke fået USA til at makke ret – og har meddelt at de så har tænkt sig at gøre alvor af deres mulighed for at ignorere amerikanske ophavsrettigheder. Kort sagt, de får mulighed for at f.eks. sælge amerikanske film uden at skulle betale filmproducenterne. Og hvis de f.eks. valgte at gøre det på en online portal, carribeanmovies.now, ville det være i strid med WTO’s regler for andre lande at blokere for adgangen.

Antigua og Barbuda har fået retten til at suspendere amerikanske ophavsrettighederne på deres øer, da USA har overtrådt deres indgåede frihandelsaftaler. WTO afgjorde sagen og USA tabte, men i modsætning til når de vinder så har de ikke villet følge afgørelsen. Det her er så den etablerede måde for WTO at presse en nation til at følge afgørelserne.

Mit eksempel er bare et hurtigt et og det er langt fra sikkert at det bliver en realitet.

Men det må være ekstremt surt for den amerikanske filmindustri, der har brugt de sidste 70 år på at købe sig til lovændringer, at når det så er kasinoindustrien der gør det samme at det så går ud over dem. Endnu et eksempel på hvorfor korruption, institutionel eller ej, er en fantastisk dårlig ide.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Legal og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.