Copy-paste historier

Her er et eksempel på en elementær faktuel fejl der blev kopieret og kopieret uden nogen tilsyneladende tænkte at det her nok var forkert. Pudsigt nok begge gange i medier der burde have adgang til faglig viden der kunne afsløre det.

Først kilden: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med en analyse udarbejdet af Højbjerre Brauer og Schultz (og ikke stavet sådan som styrelsen skriver det): “Analyse af arbejdskraftsefterspørgsel ved hjælp af jobopslag

Analysen er en simpel gennemgang af stillingsopslag for at se hvilke stillingsbetegnelser og kompetencer (“kompetenceord”) der anvendes. Det er nok noget man kan lave et lille program til at gøre, for ser man analysens resultater for hvilke programmeringssprog der oftest søges på side 11, optræder programmeringssproget “Language”. En almindelig mistænksomhed burde nok have meldt sig her, og efter at have konsulteret en liste over programmeringssprog vil jeg nu nok mene at det er en fejl.

Men ComputerWorld, der ellers har mange IT kompetente mennesker i nærheden, skulle bruge en liste over mest efterspurgte programmeringskompetencer og valgte altså at bruge styrelsen og konsulenthusets analyse som kilde, uden at frasortere den åbenlyse fejl.

Og senere skulle it-jobbank bruge det samme til deres nyhedsbrev og brugte ComputerWorld’s artikel som kilde. Igen uden af rette fejlen.

Så i følge alle disse skulle “Language” være den 5. mest efterspurgte programmeringssprogskompetence. Det kunne være jeg skulle skrive det på mit CV.

Advertisement
This entry was posted in Development and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Copy-paste historier

  1. Pingback: Karrierer og løn for udviklere | Hennings blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.