Copy-paste historier

Her er et eksempel på en elementær faktuel fejl der blev kopieret og kopieret uden nogen tilsyneladende tænkte at det her nok var forkert. Pudsigt nok begge gange i medier der burde have adgang til faglig viden der kunne afsløre det.

Først kilden: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med en analyse udarbejdet af Højbjerre Brauer og Schultz (og ikke stavet sådan som styrelsen skriver det): “Analyse af arbejdskraftsefterspørgsel ved hjælp af jobopslag

Analysen er en simpel gennemgang af stillingsopslag for at se hvilke stillingsbetegnelser og kompetencer (“kompetenceord”) der anvendes. Det er nok noget man kan lave et lille program til at gøre, for ser man analysens resultater for hvilke programmeringssprog der oftest søges på side 11, optræder programmeringssproget “Language”. En almindelig mistænksomhed burde nok have meldt sig her, og efter at have konsulteret en liste over programmeringssprog vil jeg nu nok mene at det er en fejl.

Men ComputerWorld, der ellers har mange IT kompetente mennesker i nærheden, skulle bruge en liste over mest efterspurgte programmeringskompetencer og valgte altså at bruge styrelsen og konsulenthusets analyse som kilde, uden at frasortere den åbenlyse fejl.

Og senere skulle it-jobbank bruge det samme til deres nyhedsbrev og brugte ComputerWorld’s artikel som kilde. Igen uden af rette fejlen.

Så i følge alle disse skulle “Language” være den 5. mest efterspurgte programmeringssprogskompetence. Det kunne være jeg skulle skrive det på mit CV.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Copy-paste historier

  1. Pingback: Karrierer og løn for udviklere | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.