Computerspil er sociale aktiviteter

Det her handler til sidst om Pokémon Go, hvor jeg for kort tid siden kom med en af mine mindre gode forudsigelser; at det ikke ville være noget der kom i brug i vores husholdning. Jeg tog fejl. Men først og fremmest så handler det om at computerspil af en eller anden grund altid har et ry for at være noget der foregår af enkeltpersoner, med forældre der er bekymrede over at deres børns verden lukker omkring dem.

Selvfølgelig er der spil der personlige og udelelige. Det kan handle om typen (7-kabale hedder f.eks. Solitaire på den anden side af Atlanten) eller om tidspunktet, hvor man måske bare har lyst til lidt personlig underholdning.

Jeg startede med at spille computerspil i 1979 og helt fra starten foregik det ofte sammen med andre. Om det så foregik ved at skiftes, at tale om hvor langt man var kommet dagen før, på samme tid på samme computer eller senere på hver sin, så var det sociale element enormt vigtigt.

Selvfølgelig kan personlig underholdning bruges til at lukke sig mere og mere om sig selv, men det er næppe et specifikt problem med computerspil. Ligesom skydespil absolut på ingen måde gør spillerne mere voldelige så er der ikke nogen årsagssammenhæng mellem computerspil og social isolation.

Og så tilbage til Pokémon Go, der har været rigtig mange år undervejs. Det er ikke til at vide om successen vil være ved eller om det hurtigt over – eller om vintervejr vil mildne interessen – men et af de helt afgørende elementer i spillet er det sociale.

Det er specielt tydeligt når man ser Pokémon Go i forhold til forgængeren, Ingress – se f.eks. disse to reklamer for spillene:

(Youtube)

(Youtube)

Indrømmet, der er meget der mangler i spillet ift. traileren, men forskellen hvor det ene foregår i det skjulte og det andet sammen med andre er tydelig.

Og så ved jeg godt, selvom jeg bestemt ikke er velbevandret deri, at Pokémon konceptet passer rigtig godt til denne type spil.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.