Ansvar

Der kommer snart en film om US Airways flyet der nødlandede i Hudson floden, med Tom Hanks som kaptajn Chesley Sullenberger. Selve ulykken, der endte lykkeligt, er veldokumenteret og materialet har været tilgængeligt længe. Jeg kan huske at jeg hørte optagelserne fra cockpittet kort efter nødlandingen og der var en ting der slog mig med det samme: Idet Sullenberger indser at der er problemer tager han styringen med ordene “my aircraft”. Hans pilot svarer bekræftende og derefter er der ingen tvivl om hvem der har ansvaret og træffer beslutningerne.

Jeg er glad for at sætningen er med i traileren. Og vil man læse om hvad der skete og hvorfor nødlandingen er så imponerende tager artiklerne derom ofte sætningen som omdrejningspunktet for handlingen.

Sætningen er vigtig, for i krisesituationer er der et kritisk behov for at der er klarhed over beslutningsprocessen. Sullenberger var ikke alene om at lande flyet men det var ham der havde ansvaret.

(Youtube)

—-

I øvrigt så er det første birdstrike der er registreret udført, sandsynligvis med vilje, af Orville Wright i 1908. Kun fire år senere tog fuglene hævn ved at forårsage en dødsulykke da en måge satte sig fast i styreenheden på et fly.

This entry was posted in Management and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.