Ansvar

Der kommer snart en film om US Airways flyet der nødlandede i Hudson floden, med Tom Hanks som kaptajn Chesley Sullenberger. Selve ulykken, der endte lykkeligt, er veldokumenteret og materialet har været tilgængeligt længe. Jeg kan huske at jeg hørte optagelserne fra cockpittet kort efter nødlandingen og der var en ting der slog mig med det samme: Idet Sullenberger indser at der er problemer tager han styringen med ordene “my aircraft”. Hans pilot svarer bekræftende og derefter er der ingen tvivl om hvem der har ansvaret og træffer beslutningerne.

Jeg er glad for at sætningen er med i traileren. Og vil man læse om hvad der skete og hvorfor nødlandingen er så imponerende tager artiklerne derom ofte sætningen som omdrejningspunktet for handlingen.

Sætningen er vigtig, for i krisesituationer er der et kritisk behov for at der er klarhed over beslutningsprocessen. Sullenberger var ikke alene om at lande flyet men det var ham der havde ansvaret.

(Youtube)

—-

I øvrigt så er det første birdstrike der er registreret udført, sandsynligvis med vilje, af Orville Wright i 1908. Kun fire år senere tog fuglene hævn ved at forårsage en dødsulykke da en måge satte sig fast i styreenheden på et fly.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Management og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.