Så kom vi da endelig over 50%

Jeg kan ikke sige jeg er overrasket, alligevel bør Finansministerens svar om skattetryk nævnes igen. Skattetryk kan beregnes på forskellige måder og hidtil har man i Danmark anvendt en metode der placerede skattetrykket lige under 50%. Men det var inklusive skat af overførselsindkomster og modsat at afgifter er taget med som en del af BNP. Uden at være gået ind i tallene havde jeg regnet ud at de to ting ca. opvejede hinanden, men nej – uden afgifter er vores BNP så tilsvarende lavt at skattetrykket i den beregning, uden skat af overførselsindkomster, når til 55,2% i 2014. Juhu.

Eftersom det er et svar på et spørgsmål fra Liberal Alliance kommer vi nok til at høre mere om det i den kommende tid.

Vi kunne faktisk godt sætte skatten op. Det ville sjovt nok betyde at det offentlige ville være nød til at spare, for i stedet for de ca. 1.100.000.000.000 kr. der inddrives i dag ville en recession hurtigt nedbringe beløbet.

Gad vide om det er rigtigt at en nedsættelse af skatter og afgifter, særligt personskatter, faktisk giver baggrund for økonomisk vækst. Der lader til at være mange økonomer der mener det, men økonomer er ikke verdens bedste til at forudsige fremtiden. Pt. ligger de under niveauet for meteorologerne, der trods alt er i stand til at fortælle os at klimaet bliver varmere.

This entry was posted in Other and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.