Swupp

mp-swippAt Swipp erkender at have tabt til MobilePay er ikke kun udtryk for realitetssans; da Danske Bank brød ud af samarbejdet der langt om længe førte frem til Swipp, for at lancere deres egen løsning først, var Swipp i problemer. Det er også udtryk for en fatalisme der kan være den endelige årsag til at Swipp bliver irrelevant.

I interviewet fortæller Swipp’s administrerende direktør Martin F. Andersen at MobilePay har vundet kampen om overførsler mellem privatkunder, og at de derfor vil satse på butikkerne. Og at konkurrenceparametret skal være prisen.

Det er nok både en strategisk fejl og udtryk for at man med bankbaggrund har overset en manglende funktionalitet og et åbenlyst marked.

Det er en fejl fordi butikkerne vil sandsynligvis tilbyde det som kunderne har (MobilePay) og når kunderne er vant til at benytte sig af det (privat) så vil de også være tilbøjelige til at bruge det til betaling for varer.

Den manglende funktionalitet havde Danske Bank set, og kun et par dage efter Swipp gav op kom den færdige udgave af WeShare. Men det åbenlyse marked er der stadig – forenings-, forsamlings- og klubbetalinger.

Her er både Swipp og MobilePay bundet af deres bankbaggrund: Kunderne skal betale for at være kunder, med den undtagelse at privatkunder nødtvunget får lov til at slippe, indtil videre. Og da foreninger, forsamlinger og klubber jo ikke er privatkunder er det naturligt for bankerne at se dem som erhvervsdrivende, hvorefter det er alt for dyrt for de fleste.

Swipp har givet op, så det er nok ikke dem der ser det, og så må vi bare håbe på MobilePay.

—-

Historien er i øvrigt symptomatisk for nogen der har givet op; Andersen vil demonstrere at Swipp skam er ude i butikkerne og tager derfor journalisten med ned i en Lidl. Uden at have undersøgt, eller afprøvet, i forvejen om lige netop den Lidl havde fået Swipp til at virke. Og det havde de ikke.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ledelse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Swupp

  1. Pingback: Ingen kontanter | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s