Apple og kryptering

Jeg er overrasket over at Apple faktisk har lavet en fuld kryptering af indholdet på iPhone med de seneste iOS versioner. Nok fordi jeg efter mange års erfaring med Apple ikke ligefrem er fan: Jo, jeg blev også helt vild med iOS grænsefladen da jeg først så den og der er ingen tvivl om at Apples sans for kvalitet er imponerende. Jeg har bare lyst til at selv have kontrollen over de ting jeg ejer.

Men den nuværende kamp mellem den amerikanske regering og Apple har så understreget hvad Apple’s tåbelige fejl 53 sag burde have gjort klart for mig: Nyere iPhones kan faktisk krypteres så det ikke er trivielt at bryde ind i dem. Flot arbejde.

Den amerikanske regering har valgt på et relativt tyndt grundlag at forsøge at tvinge Apple til at lave et hack til iOS der gør det muligt for dem at bryde ind i telefonen og der kan næppe være tvivl om at det er en fantastisk dårlig ide.

Et godt resume af sagen indtil videre kommer fra Brian Krebs: “The Lowdown on the Apple-FBI Showdown.”

Jonathan Zdziarski har i “Dumpster Diving in Forensic Science” nogle rigtig pointer om hvorfor FBI’s foreslåede strategi i det hele taget er en dårlig ide hvis man ønsker at finde følsomme informationer på telefonen. Zdziarski har en række gode artikler, om alle de fejl politiet begik da de fandt telefonentre indlysende risici hvis Apple tvinges til at give FBI adgang, om hvorfor iCloud backup ikke beskytter ens data, at det i øvrigt nok var politiet selv der sørgede for at de ønskede data ikke kunne komme til iCloud, hvor de så ville kunne hentes og hvilke sproglige finurligheder FBI ser sig nødsaget til at bruge. Der er meget mere på hans blog.

John Oliver har sin version:

(Youtube)

The Guardian skriver om overvågning i deres “FBI could force us to turn on iPhone cameras and microphones, says Apple” og om at det ikke er muligt at lave sikkerhedshuller der kun kan benyttes af de ‘rigtige’ mennesker i “The FBI wants a backdoor only it can use – but wanting it doesn’t make it possible.”

Meredith Whittaker og Ben Laurie fortsætter denne linie i “Wanting it badly isn’t enough: backdoors and weakened crypto threaten the net.”

Og endelig er der Bryan Ford og Dan Wallach på Freedom To Tinker med henholdsvis “Apple, FBI, and Software Transparency” og “An analogy to understand the FBI’s request of Apple.”

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Apple og kryptering

  1. Pingback: Mere respekt for Apple | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.