Apple’s fejl 53

Nu hvor det er klart at man i en periode var i store problemer hvis man har fået skiftet skærmen på ens iPhone, synes jeg godt lige man kan tænke sig lidt om.

Den korte version er jo at hvis den enhed der aflæser ens fingeraftryk (skal man have aktiveret fingeraftryk som login?) var blevet udskiftet, så vil en version af iOS mene at telefonen kan være kompromitteret, slette alle data og låse for altid. Eftersom enheden er home knappen, og den sidder fast på skærmen, så vil en ikke-Apple autoriseret udskiftning af skærmen sandsynligvis også have udskiftet home knappen. Og så var der ikke meget man kan gøre*. Heldigvis måtte selv Apple indse at de tog fejl og reddede så meget af situationen de kunne.

Forbrugerrådet udtalte at det er helt uacceptabelt og at Apple havde været nød til at erstatte telefonerne. Det er lidt synd i den situation at Forbrugerrådet ikke har magt til at bestemme den slags men retspraksis er nok på deres, og forbrugernes, side i denne sag.

Desværre er det argument Forbrugerrådet citeres for ikke særlig godt.

“Det går langt ud over det saglige hensyn til sikkerheden, når det betyder, at det efterfølgende er umuligt at låse telefonen op og kunderne er tvunget til at gå ud og købe en ny telefon,” lyder det fra Forbrugerrådet.
— Computerworld, “Forbrugerrådet: Apple skal erstatte din iPhone, hvis den er blevet tvangslukket med ‘fejl 53’

Det er faktisk ikke rigtigt, for hvis du skal sikre telefonen mod at den kan bruges af en tyv, eller at dine data kan tilgås af uberettigede, så er det helt korrekt at slette og deaktivere telefonen totalt, hvis der er blevet pillet ved hardwaren. Ellers kunne man jo bare pille flashkortet ud og læse dataene der, eller tilsvarende.

Men det er forkert at lave en softwareopdatering som uden varsel påfører ens brugere denne risiko, hvilket vel også var derfor Apple for en gangs skyld måtte indrømme de tog fejl.

Det var dog slet ikke det jeg synes man skulle tænke på.

Derimod synes jeg at man skal huske, at det her betyder at der er et program i en iPhone der er lavet til at slette alt indhold og gøre den ubrugelig. Og når det er der, så betyder det at et eller andet kan aktivere det.

Hvis nogen så skulle foreslå at man jo bare kan tage backup over til iCloud vil jeg godt minde om, at iCloud giver mulighed for at nogen over internet kan slette alt indhold og gøre din telefon og din computer ubrugelig.

Kort sagt, gem ikke noget vigtigt på din iPhone.

—-

*) Hvis man er i tvivl om ens iPhone var i risiko for at blive værdiløs kan man anvende denne simple vejledning.

 

Dette indlæg blev udgivet i IT sikkerhed, Udvikling og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Apple’s fejl 53

  1. Pingback: Apple og kryptering | Hennings blog

  2. Pingback: Livstidsabonnement og killswitches (og DRM) | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s