Under Sandet

Under-SandetJeg så den danske, eller dansk-tyske, film “Under Sandet” og er meget overrasket over hvor god den er. Jeg ser ikke særlig mange danske film og var uforberedt på hvor brutalt effektiv og klar den var. Den er hård, så man skal være forberedt inden man går ind og ser den, men med den instruktion og det skuespil er den det værd.

For dem der ikke ved det, handler filmen om en gruppe unge tyske soldater der er tvunget til det meget farlige arbejde med at fjerne landminer fra et område af den danske vestkyst, lige efter 2. verdenskrig.

Hovedrollen spilles af Roland Møller som, med den meget begrænsede interesse jeg ellers har haft for danske film, jeg ikke havde set før. At han i en voksen alder er relativt ny skuespiller kan undskylde mig lidt men det ødelægges lidt af at han sidste år fik en Bodil-pris for en birolle. Her bærer han hovedrollen med et skuespil der er helt til skyerne – godt hjulpet af en større gruppe unge tyske skuespillere. Og at de alle gør det så godt, måske med undtagelse af en lidt karikeret skurkerolle. Alt i alt noget der tyder på at instruktøreren/forfatteren, Martin Zandvliet kan sit kram. Og da han tidligere har instrueret “Dirch” og “Applaus” burde det ikke overraske.

“Under Sandet” har i den engelske distribution fået titlen “Land of Mine” hvilket er om muligt en endnu bedre titel.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.