Finanslovsoverraskelse

Der kom en overraskelse i finanslovsforliget: Friskolerne kommer tilbage på at få 73% i tilskud pr. elev ift. kommuneskolerne. I 2010 var det 75% men var blevet nedsat ad trin til 71%. Nu kommer vi så til 73% ?!?

Friskolerne skal nok ikke regne med at komme tilbage på 2010-niveauet men det var da en glædelig overraskelse for os der har barn der.

—-

Man kan dog godt mistænke Folketinget for at justere på denne “koblingsprocent” bare for at undgå at lave om på hvad det er den kobles op på. For den kobles nemlig op på kommuneskolernes omkostninger 3 år før, og i 2013 sparede man en masse penge der (lærerlønninger under lockouten).

Friskolerne stod derfor overfor en voldsom nedgang i tilskud, der så ville blive til en vækst i 2017, da kommuneskolerne året efter lockouten brugte flere penge på lønninger for at indhente det tabte.

En hurtig måde at kompensere for disse udsvingninger ville være at justere på koblingsprocenten fremfor på hele koblingsmekanikken. Så mon ikke koblingsprocenten bliver nedsat igen næste år?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.