Bedragere og historik

Imens SKAT lader udenlandske svindlere rende afsted med milliarder uden på noget tidspunkt at tænke “mon ikke vi lige skulle tjekke om de har ret til de penge”, kan vi andre se frem til at skulle dokumentere alt hvad der ikke lige allerede er registreret i den totale overvågning af os. Skønt. Og SKAT var jo advaret for år tilbage.

Den historie er nok i virkeligheden afklaret; SKAT var mere end almindeligt serviceorienteret når det handlede om udenlandske virksomheder og vi blev alle snydt. Nu leder SKAT så efter en syndebuk men det er alligevel lige meget. Færdig historie.

Til gengæld er der en anden sag der umiddelbart så ud til at være færdig som ikke er det. Det er sagen om det påståede bedrageri for 100+ millioner af Producentforeningens (filmbranchens) penge, herunder nogle af Kulturministeriets midler.

Først så det ud til at den sag var færdig allerede da den startede i medierne: Pengene manglede, en betroet medarbejdet blev fyret og anmeldt til politiet og advokatfirmaet der havde ansvaret sagde at den ikke havde pengene. For en god ordens skyld sørgede Producentforeningen derfor også for at sagsøge revisorerne, da de jo også har en forsikring der kunne dække.

Men så kom advokatfirmaet og sagde at det slet ikke var dem der skulle betale noget, faktisk er det modsat, hvilket siger noget om selskabskonstruktionerne. Og den anklagede medarbejder, der måske i virkeligheden har været selvstændig, siger at hun er uskyldig.

Den sag er altså ikke færdig. Udover at de fleste vist er enige om der mangler nogle millioner og i min verden ville det være nemt at opdage. 100 millioner på 10 år er da til at mærke.

Hvordan ved jeg det med 10 år? Fordi hvis man graver lidt så kan man se at sidste gang samme advokatfirma var involveret i en sag om manglende penge til rettighedshavere var for lidt over 10 år siden. Pudsigt at sådan noget sker igen.

This entry was posted in Legal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Bedragere og historik

  1. Pingback: Antipiratgruppen | Hennings blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.