Om retssikkerhed

En nylig artikel i djøfbladet, der egentlig er et portræt af advokaten Jane Fisher-Byrialsen der arbejder som forsvarsadvokat på den anden side af Atlanten, nævnes sagen mod Malthe Thomsen. Thomsen slap heldigvis fri men uanset om han vinder en erstatningssag eller ej, kan man ikke misunde ham hvad han blev udsat for.

Desværre er det bare dagligdag i det land, hvilket burde være åbenlyst for enhver. Det har sågar været behandlet i satireshows som The Daily Show og Last Week Tonight og hele systemet er gearet på en måde der særligt rammer de svageste i samfundet. Jeg vil ikke gå i dybden med hvordan men det er nemt at finde mange eksempler på det.

Men som udefrakommende er man heller ikke sikker og vi skal passe på, bare fordi vi kommer fra et relativt retfærdigt system, at vi så ikke vader lige ind fælderne i et andet.

Så hvis man nogensinde kommer ud for at skulle afhøres af politi så vil jeg sige at man altid, også i Danmark, skal have en advokat med og hvis det er i udlandet, så skal man vide at i andre lande må politiet godt lyve over for dig under afhøringen.

Læs også om “Reid-metoden” og hvorfor den giver falske tilståelser. Hvis man modsat vil se eksempler på hvordan politiafhøringer af skyldige personer når til resultater kan man læse Bent Isager-Nielsen’s “Man jager et bæst og fanger et menneske” eller Jack Cloonan i dette korte klip fra Last Week Tonight.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Jura, Kommunikation og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s