Mon Microsoft bruger BitTorrent?

windows10p2pupdates1_1020.0Overskriften er snyd, fordi de bruger nu nok Pando der er baseret på BitTorrent. Det handler, igen, om Windows 10, der giver mulighed for at man kan hente sine opdateringer og “apps” via andre kilder end Microsoft selv. Og det gøres ved hjælp af P2P.

For det første, så er det smart. Microsoft kan slippe for at skulle have servere til al den krævede båndbredde, idet deres brugere selv sender opdateringerne videre. Og brugerne vil med stor sandsynlighed kunne få opdateringerne hentet hurtigere, da der kan være mange kilder til de samme filer.

For det andet, så betyder det at man kan opleve at en del af ens upload trafik bliver belastet af at andre brugere henter opdateringer fra ens computer, fremfor fra Microsoft.

Og så for det tredje så må vi gå ud fra at Microsoft har sørget for at alle filer bliver valideret så ondsindede brugere ikke kan sende inficerede filer ud til andre brugere.

Der er tre indstillinger: Enten om vil slå det til eller ej, om man vil hente fra computere på ens eget netværk eller om vil hente fra alle mulige kilder. Standardindstillingen skulle efter sigende være computere på ens eget netværk – men så vidt jeg kan regne ud så betyder “ens eget netværk” et hvilket som helst lokalt netværk man er koblet til, inklusive dem der måske er opdaget med Wi-Fi Sense.

Alt i alt er det her nok en god ide men jeg håber virkelig at Microsoft har styr på valideringen.

This entry was posted in Development, Security and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Mon Microsoft bruger BitTorrent?

  1. Pingback: WTF Microsoft? | Hennings blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.