Mikrofonholderi

I en bog jeg læste for nylig blev udtrykket “en løgn kan nå hele verden rundt inden sandheden får støvler på” brugt igen og igen. For et par dage siden var vi vidne til det, da aviser fra hele verden valgte at citere noget der simpelthen ikke kunne passe, mens det var tydeligt for enhver at der var tale om politisk propaganda.

Nej, det var ikke i den danske valgkamp, men derimod den britiske efterretningstjeneste og regerings forsøg på at få opbakning til deres vidtgående og destruktive overvågningsbeføjelser.

Historien var, at de mange filer Snowden havde kopieret fra NSA var endt i hænderne på russerne og kineserne og at mange britiske agenter havde været i fare. Men nærlæste man historien hang den ikke sammen; for det første havde Snowden ikke filerne med sig til Rusland, for det andet siger den britiske regering selv at ingen har været i fare og for det tredje at kryptering som på den ene side skulle være ubrydelig (når briterne gerne vil bryde den) var usikker (når briterne ikke ville have den brudt).

Den korte version er at denne journalist bare holdt mikrofonen for unavngivne kilder der ønsker et bestemt politisk resultat. Se også det efterfølgende CNN interview med journalisten, der til og med sidste sætning fra ham er tåkrøllende.

Åh ja, The Sunday Times er så pinligt berørt over historien at de har forsøgt at få konkurrerende aviser til at lade være med at vise forsiden med historien. I stedet kunne de jo prøve at undgå den slags pinligheder.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Communication, Security og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.