SSD er til specielle behov

ssd12SSD er så meget hurtigere end almindelige harddiske at det er fristende at bruge dem i alle mulige situationer. De fleste ved at SSD “slides” op ved brug, selvom det er på en anden måde end almindelige harddiske, men i hvert fald jeg vidste ikke at to faktorer har exceptionel stor betydning for tab af data fra SSD: Temperatur og tid uden strøm.

Specielt tiden uden strøm var jeg ikke klar over, men f.eks. denne præsentation fra Seagate’s Alvin Cox viser at enterprise udgaver af SSD efter kun 3 måneder uden strøm har tabt alle data. Af en eller anden grund har man valgt at opprioritere forbrugerudgaverne, så her er tidshorisonten et års tid.

ssd26Men temperaturen har meget stor betydning og hvis man opbevarer diskene varmt (meget varmt) så reduceres holdbarheden meget.

Konklusionen for mig er, at ligesom man ikke skal opbevare værdier i en kælder, så kan man ikke bruge SSD til langtidsopbevaring af informationer.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til SSD er til specielle behov

  1. Det lader til at denne historie var ældre end den først lod til at være, og at 1) dataene var relateret til SSD’s der var forbi end-of-life og 2) forældede: http://www.pcworld.com/article/2925173/debunked-your-ssd-wont-lose-data-if-left-unplugged-after-all.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.