FIFA

Det overraskende ved at en række FIFA folk er blevet arresteret for korruption er selve arrestationen. Korruptionen har været offentligt kendt i adskillige år og som altid når folk får gør amoralske ting, så bliver de mere og mere åbenlyse og ligeglade med tiden. Se f.eks. et udpluk af hvordan man kan arrangere at faktisk få bestikkelserne overbragt.

Måske blev det bare for meget da Qatar købte sig til at måtte afholde et fodboldverdensmesterskab? Se også de rapporter der linkes til.

Og mens man kan fristes til at være skadefro over at udvalgte personer i denne skare kan risikere fængselsstraffe, så har alt det her faktisk en betydning der rækker ud over en sportsbegivenhed. For Qatar er ikke ligefrem et land der tager hensyn til arbejdere og slet ikke det store antal af migranter der står for det praktiske.

Arla fik ørerne i maskinen forleden da svenske medier opdagede at de gjorde som alle de andre multinationale selskaber, men Arla er, selvom de burde have vidst bedre, slet ikke i nærheden af hvor slemme man kan være i Qatar. Og spørgsmålet er om vi ikke som forbrugere burde tage konsekvensen af udviklingen og holde os væk?

Dette indlæg blev udgivet i Jura og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s