Mere om fortrolighed mellem patienter og læger

Efter historien forleden om at patientinformationer mere eller mindre frit flyder fra det offentlige til det private, og historien om at de ulovligt indsamlede data til lægernes database DAMD forsøges bibeholdt med en hurtig regelændring, er der brug for at man ser alvorligt på hvad der skal være privat og hvad der skal være en handelsvare.

Læs også speciallæge Lotte Hvas’ kronik om sagerne og konsekvenserne.

Jeg har længe haft den opfattelse at hvis man lider af noget der kan få en forsikringsmæssig konsekvens, så skal man passe på med at gå til en læge. Hvis man kan få det ordnet ved egen hånd så er det nok sådan man skal gøre det. Hvorfor? Fordi lægerne jo skriver alting ned og på et eller andet tidspunkt træder regel nr. 2 i kraft, hvorefter det kan blive svært at blive forsikret eller det der er værre.

I min naivitet havde jeg ikke forestillet mig at oplysningerne allerede flød rundt alle vegne – så er det godt at jeg kun har en tennisalbue i registeret og ikke f.eks. forhøjet blodtryk eller dårlig ryg.

Hvad jeg ikke havde tænkt over var hvor meget det kan betyde at de oplysninger der flyder rundt måske ikke er korrekte. Det var i hvert fald det der skete for Katharina Stendys, der var emnet for historien forleden. Hvis oplysningen nu ikke var endt hos Kræftens Bekæmpelse – der også burde have vidst bedre end at sende sådan et brev til hende – men i stedet hos et forsikringsselskab, hvad ville det så have betydet?

Er det regel nr. 3?

Det er ikke muligt ved at se på en bestemt information, at udlede om den er sand eller falsk.

(regel nr. 1)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.