Net Neutrality

En af fordelene ved de uendelige afsløringer af amerikanernes spionage mod alle andre er at EU så småt er begyndt at gøre det modsatte af USA. Måske bare for at være modsatte men efter årtier af våbenkapløb over Atlanten om hvem der havde de mest indgribende og tåbelige immaterialretslige regler eller IT love, så fortsætter USA ad deres vej mens vi i det mindste holder en lille pause.

Jeg tror dog ikke at det holder længe så Net Neutrality bliver også et emne her. I USA vil det nok blive afskaffet hvilket betyder at en leverandør kan få lov til at betale ekstra til internetudbydere for at få en hurtigere forbindelse til deres kunder.

Eller, som det naturligvis vil ende med at være ca. 1 sekund efter Net Neutrality er afskaffet, alle dem der ikke betaler dummebøderne straffes med mere eller mindre tilfældige forsinkelser så deres kunder oplever en dårligere service. Netflix havde f.eks. “uforklarlige” problemer med at levere til en række af deres kunder, lige indtil de indgik en “aftale” med kundernes internetudbyder hvorefter problemerne forsvandt.

(Youtube)

Det er bestemt heller ikke fremmede tanker i Danmark. Helt tilbage i 1997 sad jeg sammen med resten af de ansatte hos landets største internetudbyder og hørte på en direktørs fortælling om at kunne få virksomheder til at betyde ekstra for “prioriteret” trafik. Det ville der være mange penge i, for TDC.

CollegeHumor har også deres kritik af planerne, men den er naturligvis NSFW.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.