Effektivitet og ineffektivitet, på samme tid

Pakning af bagage i et rutefly er superoptimeret til at være mest effektivt. Jo kortere tid det kan gøres på jo lavere turn-around tid er der på flyet og jo flere flyvninger kan foretages.

Bording af et rutefly er i stort set alle de varianter der kendes noget af det mest ineffektive man kan forestille sig, og det er blevet påvist flere gange. For nogle år siden fandt man den mest effektive måde, der ikke alene er dobbelt så hurtig som en gennemsnitlig bording men også skaber mindre frustration blandt de rejsende.

Intet flyselskab har endnu taget den metode til sig.

Det er der desværre en god grund til, for det hænger nøje sammen med at flyselskaberne ser salget af premium bording som en stor indtægtskilde; jo mere generende bording er jo flere penge kan de få ud af de rejsende for at slippe for det. Enhver der har fløjet med Ryanair vil vide hvad jeg taler om her.

Og problemet? Det er at flyselskaberne spilder så meget tid på bording at der turn-around tid påvirkes og flyene foretager færre flyvninger. Meget tyder på at flyselskaberne taber flere penge på ineffektiviteten ved bording end de tjener på salg af premium bording i alle dens variationer.

Jeg har tidligere skrevet om hvad det betyder når flyselskaberne sætter gebyrer på indtjekket bagage; som forventet tager de rejsende mere bagage ind i flyet, hvilket forlænger bording tiden. Samtidig bliver den effektive del af klargøringen af flyet gjort mindre relevant.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Effektivitet og ineffektivitet, på samme tid

  1. Pingback: Flyselskaber | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.