Fritid

En britisk undersøgelse af forholdet mellem arbejdstid og fritid tyder på at det nu er generelt i den vestlige verden, at hvis man har en god indkomst så har man meget lidt fritid.

Og det er faktisk modsat “gamle dage”, hvor høj indkomst betød at man havde masser af tid til andre aktiviteter. Og lav indkomst betød at man arbejdede al den tid der overhovedet kunne arbejdes.

Årsagerne er nok komplekse men på den ene side må vi indse at der er færre lavtlønnede jobs, så dem der er nød til at tage disse har ikke mulighed for at arbejde mere. Det gælder særligt i USA. Og på den anden side er fritid for højindkomstgrupperne blevet “dyrere” idet relativt højere lønninger for disse grupper end før betyder at indkomsttabet er blevet større.

Det fantastisk tåbelige ved dette er jo, at højindkomstgrupperne mest består af højtuddannede mennesker. Disse mennesker bruger mere og mere tid på arbejde men det har i flere år været erkendt at hvis man arbejder mere end 40 timer om ugen i længere perioder, så falder ens produktivitet til et niveau under det man kunne have præsteret på 40 timer.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Management og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.