Dine Rettigheder Mangler

af Martin Gonzalez (nitram242) https://secure.flickr.com/photos/25165196@N08/Ah, DRM. Digital Rights Management. DRM er et spin der dækker over at det handler om hvad man ikke må, og understøttes oftest af argumentet at det beskytter mod piratkopiering. Det gør det naturligvis ikke, det gør det bare sværere for betalende kunder at benytte deres ejendom. DRM virker desværre på andre måder, altsammen til os betalende kunders ulempe.

Det er nok klart at jeg ikke kan lide DRM.

I disse dage var Adobe lige ved at tage livet af en masse e-bogslæsere, da de meddelte at deres nye DRM system til Epub formatet fra midten af juli ville erstatte det gamle. Og at gamle e-bogslæsere derfor skulle opdateres for at fortsat kunne bruges. Mange af disse e-bogslæsere, endda nye modeller, vil sandsynligvis ikke kunne opdateres. Hvorfor skulle Sony med flere stå for den udgift når Adobe er årsagen?.

All signs point to the ebook reader market having peaked in 2011 or 2012 (I have industry sources which have said this) so the existing and soon to be incompatible ereaders will probably outnumber the compatible models for the indefinite future (years if not decades).
– Nate Hoffelder, “Adobe to Require New Epub DRM in July, Expects to Abandon Existing Users

Dagen efter måtte Adobe trække i land. Men bare rolig, nu er det op til forlagene hvornår de enkelte e-bogslæsere bliver ubrugelige til nye bøger.

Hvis jeg begyndte at købe e-bøger så ville det første jeg gjorde nok være at fjerne DRM derfra. Så vil det ikke længere være andre der bestemte hvornår jeg ikke længere kunne læse mine bøger. Ellers har jeg hørt at bøger trykt på papir holder længe…

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Dine Rettigheder Mangler

  1. Pingback: E-bøger uden DRM | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.