Britisk censur

Mon vi også skal igennem det her i Danmark? Briterne er ved at indføre et censureringssystem, et “filter”, med hensigten at beskytte børn og sarte sjæle mod “dårligt indhold”. Er der nogen der kan forudsige problemer med det?

For lidt tid siden blev adgangen til at hente en opdatering til spillet League of Legends blokeret, i søndags blev jQuery’s egen javascript CDN blokeret, i sommers og nu igen forleden blev nyhedssitet TorrentFreak blokeret og i december blev billedhosten imgur blokeret. Og det er naturligvis ikke de værste fejl.

Filtrene er pt. mere eller mindre frivillige for de britiske internetudbydere men det stopper snart, da den britiske regering har meddelt at de skal gøres obligatoriske. Hvis man derefter vil have et ikke-censureret internet skal man kontakte sin udbyder og bede om at få pornobeskyttelsen slået fra.

Filteret vil ikke virke. Det vil naturligvis gøre det sværere for nogle brugere at komme til at se bestemte sider – det er filterets natur – men chancen for at de sider faktisk er dem brugerne, eller måske nærmere den britiske regering, ønsker at gøre det sværere at se, er minimal. The Great Firewall of Cameron vil ikke virke.

Det er at vise lederskab frem for at lede. Synd for briterne.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Communication, Development, Security og tagget , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Britisk censur

  1. Thorbjørn siger:

    Super spændende emne. Hvem bestemmer hvad hvem skal have adgang til? Lidt i relation til det, som du sikkert har læst: http://www.zdnet.com/ineffective-pirate-bay-ban-lifted-by-dutch-court-7000025670/
    May you live in interesting times :-)

  2. Ja, jeg så den godt. Faktisk er det specielt interessant da den oprindelige dom gav sammenslutningen af musik- og filmdistributørerne i Holland frie muligheder for at selv tilføje domænenavne til listen der skulle blokeres, uden at de behøvede besværet med nye sagsanlæg.

  3. Pingback: Fjendebilleder | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.