Kulturvaner

Jeg så en statistik over hvor mange amerikanere der har læst som minimum en bog det sidste år, og blev overrasket over hvor højt tallet var. På dansk indgår det tal i hvad der åbenbart kaldes “kulturvaner” og det er så Kulturministeriet der står bag den slags.

Jeg elsker at læse bøger, selvom kørsel til og fra arbejde i dag betyder at det faktisk mest er blevet til lydbøger i de sidste par år. Så i den danske statistik er jeg med i flertallet der i det mindste læser bøger; 79% af befolkningen. Faktisk ser det lidt ud som om andelen der læser i en bog hver eneste dag er stigende, pt. omkring 23%.

I USA er det samlede tal lidt lavere, 76%, selvom jeg her snyder lidt – den danske og den amerikanske undersøgelse dækker ikke helt de samme spørgsmål. Alt i alt er det så ens at man nok skal sige at der ikke er nogen forskel.

Undersøgelserne kigger også på hvilket medie man læser sine bøger og det er ikke overraskende at e-bøger er begyndt at udgøre et stort læseforbrug: 28% i USA. I 2012 i Danmark var det tal 8% men mon ikke også det er blevet højere i dag.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s