Modig beslutning fra Lavabit (med opdatering)

 

tl;dr: Lavabit (og nu også Silent Circle) lukker for sikker email frem for at give den amerikanske regering adgang.

lavabitLavabit lukker og kan kun antyde hvorfor de er nød til at gøre det. Lavabit tilbød krypteret mail, á la Gmail, men med fokus på sikkerhed. Mere end 350.000 brugere mister nu deres email konti, sikkert fordi den amerikanske regering har krævet adgang til indhold eller “metadata”. Og metadata kan være alt muligt fra modtager og afsender, helt ned til komplette headers på alle emails.

Det er modigt af Ladar Levison at lukke hans forretning, med håb om at kunne starte op på den anden side af den amerikanske kamp om overvågning, frem for at gå imod hans løfter til kunderne.

Og:

This experience has taught me one very important lesson: without congressional action or a strong judicial precedent, I would _strongly_ recommend against anyone trusting their private data to a company with physical ties to the United States.
Ladar Levison, Lavabit

Det får mig til at tænke på Odense Kommune der ville gemme personfølsomme oplysninger i Google Apps (nu: Drive), og Datatilsynet der den gang ramte rigtigt ved at afvise det igen og igen.

Opdatering: Silent Circle lukker også for sikker email

SILENT CIRCLE LOGOPhil Zimmermann’s Silent Circle skyndte sig at også lukke for adgangen til sikker email. Det sker med udsigten til at også de ville blive tvunget til at give den amerikanske regering adgang men med den forretningsmæssige vinkel at fortsat drive deres sikre stemme, text og videokonference-produkter. Alle produkter hvor alt kører i klienterne og Silent Circle derfor ikke har nogen informationer om brugen.

Zimmermann skrev PGP og Silent Circle har efter sigende nogen meget højtprofilerede kunder og det her lyder som en smart beslutning.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Modig beslutning fra Lavabit (med opdatering)

  1. Pingback: Der er nogen der læser Kafka forkert | Hennings blog

  2. Pingback: Når man glemmer at censurere | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.