QE Prize

QEP 3D Logo RGBLouis Pouzin skabte CYCLADES, hvilket inspirerede Robert Kahn, Vinton Cerf og flere til at udvikle TCP/IP. Tim Berners-Lee skabte den første webserver og dermed grundlaget for world wide web. Marc Andreesen var en af hovedaktørerne bag Mosaic, den første grafiske webbrowser der vandt udbredelse.

Og i mandags fik de så den første Queen Elizabeth Prize for Engineering, for deres arbejde der ledte til, og skabte udbredelsen af, internet og world wide web. Tillykke til dem.

Alt sammen arbejde der var fuldført for kun 20 år siden. Jeg kan huske at jeg, efter at have migreret fra Gopher til WWW i 1992, 2 år senere første gang fik mulighed for at se hjemmesider præsenteret med grafik i Mosaic.

Der er i øvrigt en anekdote om Berners-Lee og Steve Jobs, genfortalt flere steder men her af Stephen Fry: Jobs var til en konference i Paris og i slutningen af denne ville der være mulighed for NeXT udviklere at præsentere deres arbejde for Jobs, der den gang var chef for NeXT Inc. Berners-Lee tog sin webserver – og i realiteten hele world wide web – med sig til Paris og stillede sig op på rækken sammen med de andre udviklere. Jobs blev præsenteret for de enkelte projekter et efter et og gav udtryk for sin entusiasme eller, oftest, misbilligelse. Inden Jobs nåede til Berners-Lee var tiden dog gået og de mødte aldrig hinanden, ligesom Jobs aldrig fik præsenteret world wide web før vi andre.

Jeg tror det var godt, for med det kendskab vi har til Jobs ville han nok ikke have billiget et decentraliseret informationsnetværk.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.