Redningsplaner

Berlin, Bankenkrach, Andrang bei der SparkasseCypern blev den næste nation der skulle have milliardhjælp fra relativt rigere nationer, som følge af den finansieringskrise der har stået på siden 2008. Det der har været et bærende element i kriseindgrebene i den vestlige verden har været at stabilisere de finansielle institutioner og en af de mest grundlæggende ting man der skal sikre sig, er at indskyderne ikke pludselig trækker deres penge ud; man vil undgå et “bank run“.

Og med god grund for en bank der pludselig skal udbetale alle indskud er i problemer og det kan forstærke en finansieringskrise.

Er der så nogen der kan forklare hvorfor man på Cypern kræver en skat af alle indskud, som betingelse for milliardhjælpen?

Hvis man nu tilfældigvis havde penge stående i en portugisisk, irsk, spansk eller græsk bank, ville det så ikke lige nu og her være en fantastisk ide at trække sine penge ud af banken?

Og en skat af alle indskud naturligt rammer de svageste hårdest; det er småsparerne der har penge stående i banken mens andre har arbejde og investeringer.

Er der noget jeg overser?

This entry was posted in Legal and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.