Nej, jorden går ikke under i morgen

2012Der er nogen der har kaldt dette for et særligt vesterlændige problem: At tro at en eller anden fortolkning der ligner en spådom reelt beskriver et fast tidspunkt hvor jorden vil gå under.

Den aktuelle spådom handler om at Maya’ernes – et af de tidligere folkeslag fra det nuværende Latinamerika – kalender udløber d. 21. december 2012.

Hvilket svarer til at de flestes kalendre i Danmark udløber d. 31. december 2012. Dagen efter starter vi så på den næste.

Mayaerne kørte bare med lidt længere perioder i deres store kalender, og den største kalender kørte altså over ca. 5.125 år. I øvrigt siger samme kalender at verden blev færdig – i dens nuværende udgave – på en dag der svarer til vores 11. august år 3.114 før kristi fødsel.

Desværre er der faktisk mange mennesker der tror der kan være noget om det. Udover at de sender en masse penge, gennem produktkøb, til kyniske personer der prøver at udnytte deres panik, er der risiko for meget værre ting. Man kan bare se tilbage i historien til de andre gange hvor dommedag er blevet annonceret og se at det hver gang har store menneskelige omkostninger.

Og også denne gang er antallet meget stort, så stort at NASA har en side hvor de forklarer hvorfor der heller ikke sker noget denne gang.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Other og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.