Kildeangivelse i en online verden

Jeg kan ikke forstå hvorfor danske aviser er elendige til at lave kildeangivelser på nettet. OK, mange historier kommer fra puljerne (Ritzau, Reuters, AP etc) men de burde faktisk også have brugbare kildereferencer.

Går man igennem en dansk avis’ artikler finder man en masse kildehenvisninger til ting der ligger online men som kun kan findes ved at søge. Nogle gange er det endda vanskeligt at finde fordi kilden angives mere eller mindre obskurt.

Det ligger åbenbart dybt i aviserne tankegang for selv artikler (eller f.eks. hele Den Korte Avis) der kun ligger online har samme mangel. Særlig grelt er det når online videoer kopieres over uden kildehenvisning bare for at få en reklame lagt ind over, f.eks. denne video af den korteste flyrute i verden (under 2 minutter) der kan ses på LiveLeak men også på Jyllands-Postens erhvervssektion. Vel at mærke med LiveLeak logo men ellers uden nogen angivelse af hvor det kom fra.

Det er ikke kun relevant i forhold til at anerkende ens kilde men også i forhold til muligheden for at læserne kan bekræfte at kilden faktisk er korrekt anvendt. Det sidste er ikke altid tilfældet.

Advertisement
This entry was posted in Communication and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.