Kildeangivelse i en online verden

Jeg kan ikke forstå hvorfor danske aviser er elendige til at lave kildeangivelser på nettet. OK, mange historier kommer fra puljerne (Ritzau, Reuters, AP etc) men de burde faktisk også have brugbare kildereferencer.

Går man igennem en dansk avis’ artikler finder man en masse kildehenvisninger til ting der ligger online men som kun kan findes ved at søge. Nogle gange er det endda vanskeligt at finde fordi kilden angives mere eller mindre obskurt.

Det ligger åbenbart dybt i aviserne tankegang for selv artikler (eller f.eks. hele Den Korte Avis) der kun ligger online har samme mangel. Særlig grelt er det når online videoer kopieres over uden kildehenvisning bare for at få en reklame lagt ind over, f.eks. denne video af den korteste flyrute i verden (under 2 minutter) der kan ses på LiveLeak men også på Jyllands-Postens erhvervssektion. Vel at mærke med LiveLeak logo men ellers uden nogen angivelse af hvor det kom fra.

Det er ikke kun relevant i forhold til at anerkende ens kilde men også i forhold til muligheden for at læserne kan bekræfte at kilden faktisk er korrekt anvendt. Det sidste er ikke altid tilfældet.

Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s