Familiefotos i skyen

Hvis en virksomhed skriver at de forbeholder sig retten til at gennemgå dine dokumenter og billeder, så betyder det faktisk at de kan finde på at gøre det. Det burde ikke overraske nogen.

Microsoft har så demonstreret det ved at lukke en brugers konto, efter at de mente at nogle af de billeder han havde lagt ud på SkyDrive var upassende. Vel at mærke billeder der lå i en privat mappe der ikke var delt med nogen.

Betyder det at Microsoft har medarbejdere til at gennemse alle billeder der lægges på SkyDrive? Svaret er nok snarere at et filter (filnavn? billedgenkendelse? aktivitet?) har markeret filerne som nogen der skulle gennemgås hvorefter at en medarbejder har set på netop disse.

Det betyder dog stadig at andre har været inde at se på disse billeder i en “privat” mappe. Det er nok naivt at tilsvarende ikke foregår på iCloud, Google Drive og Amazon Cloud Drive.

Microsoft markedsfører naturligvis deres cloud løsning som noget der – også – kan bruges til familiefotos:

I hvert fald er der en bruger der har mistet adgang til sine filer. Vi må håbe at han ikke var begyndt at bruge SkyDrive til sit arbejde.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Familiefotos i skyen

  1. cloudblog siger:

    Hvis man kigger på de tre store: iCloud, Google Drive og SkyDrive, så synes jeg faktisk at Google Drive er værre. I deres privatlivspolitik forbeholder de sig retten til det uploadede materiale. Jeg tror bare at man skal acceptere online back-up som et supplement til traditionel back-up og ikke noget enestående.

    • Du påpeger jo der et kæmpeproblem – for hvis man kunne risikere at overdrage rettigheder til materiale til en leverandør af back-up, så kan man jo reelt ikke bruge dem.

      Og på den anden side har vi tydeligvis brug for online back-up som supplement. Hvad med Dropbox?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.