4G eller ikke-4G?

Det der ikke er til at forstå omkring Apple’s problemer med markedsføringen af “den nye iPad” (“iPad 3” i folkemunde, men reelt fremover blot “iPad”), er at det er årevis siden at Apple sidst har begået en så eklatant fejl. Og selv efter at kunder, konkurrenter, pressen og nu myndighederne har gjort dem opmærksom på problemet er det ikke løst.

Det handler naturligvis om 4G mobilopkobling eller ej, specifikt i disse områder om 4G LTE. Nej, Apples iPad kan ikke forbinde til et 4G LTE netværk. Først da den danske forbrugerombudsmand tog fat på det blev beskrivelsen ændret i Apples butikker men for den uopmærksomme forbruger hedder den udvidede model altså stadig iPad med 4G. At det betyder “HSPA, HSPA+ eller DC-HSDPA” kan godt undre, for det er 3G netværk. Hurtige netværk, og de hurtigste ikke-4G der er udbredt, men altså ikke 4G.

Problemet eksisterer for i hvert fald hele Europa og Australien, hvor myndighederne har slået hårdt ned. Og de er stadig ikke tilfredse i Australien.

Den nye iPad skal nok sælge. Brugergrænsefladen og udbuddet af apps gør udslaget. Apples produkter er stadig definitionen af cool. Teknologisk er den stadig imponerende. Det gør det bare ikke mindre overraskende at Apple har ladet denne sag udvikle sig så der er en risiko for at det kan komme til at overskygge alle de styrker den nye iPad har.

This entry was posted in Communication and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.