Kan oprindelseslandet afgøre sikkerheden?

Huawei Technologies Co. Ltd. er en af verdens største producenter af tele- og netværksudstyr. Det er et multinationalt selskab. Det er også et selskab med rødderne i Kina.

Huawei leverer hardware og services til rigtig mange virksomheder, regeringer og til private. I denne forbindelse er det interessant at de blandt andet har leveret til både den amerikanske og den britiske regering. Det er nu afgjort at de ikke skal levere til det australske nationale bredbåndsnet NBN på grund af bekymringer over sikkerheden. En bekymring der kommer fra den australske efterretningstjeneste, ASIO.

Også amerikanske og britiske politikere har udtrykt deres bekymring over Huawei men her er der direkte tale om en udelukkelse baseret på en henvendelse fra en efterretningstjeneste. Bekymringerne går særligt på hvorvidt den kinesiske regering eller det kinesiske militær har mulighed for at påvirke og/eller aflytte systemerne.

Det er uden tvivl en brik i det storpolitiske spil der kører mellem vesten og Kina men personligt kan jeg nu godt forstå problemerne ved at anvende en kinesisk aktør på dette område. Om det er rimeligt eller ej vil vi næppe få et endegyldigt svar på. At det var en kinesisk aktør der tidligere hackede sig ind hos de amerikanske sikkerhedssystemer hos RSA har nok også påvirket ASIO’s holdning.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Kan oprindelseslandet afgøre sikkerheden?

  1. Pingback: Trusted Computing | Hennings blog

  2. Pingback: Huawei and western incompetence | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.