Tidszoner – opfølgning

For nogle måneder skrev jeg om et krav mod den åbne database over nuværende og historiske tidszone data, den såkaldte “Olson database”. Som jeg skrev den gang må Astrolabe, Inc., have været af den opfattelse at de havde en rettighed svarende til den danske ophavsretslovs §71. Denne bestemmelse giver en eneret til den der sammenstiller en betydelig mængde oplysninger, selvom oplysningerne i sig selv ikke er beskyttet efter ophavsretsloven.

En tilsvarende bestemmelse findes i amerikansk ret men heldigvis er sagen nu afsluttet med et forlig. Og endda et forlig der indebærer at Astrolabe, Inc., fuldt ud anerkender at deres sagsanlæg var grundløst.

Astrolabe’s lawsuit against Mr. Olson and Mr. Eggert was based on a flawed understanding of the law. We now recognize that historical facts are no one’s property and, accordingly, are withdrawing our Complaint. We deeply regret the disruption that our lawsuit caused for the volunteers who maintain the TZ database, and for Internet users.
— Astrolabe, Inc.

Det er som sådan korrekt, selvom det ophavsretslige princip – en sammenstilling kan være af en sådan art at den nyder beskyttelse – stadig gælder. Og det er godt at databasen over nuværende og historiske tidszoneinformationer nu igen er åben.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Legal og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Tidszoner – opfølgning

  1. Pingback: Ja. Tidszoner er et mareridt | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.