Apple’s Gatekeeper og sikkerhed

Efter afsløringen af det gabende store hul i Apple’s syn på sikkerhed er der muligvis nogen der vil tro at Apple med deres nye OSX, “Mountain Lion“, lukker en del af dette. For eksempel med den nye feature i operativsystemet der kalder “Gatekeeper“.

Gatekeeper in OS X Mountain Lion makes the Mac safer than ever. It helps protect you from downloading and running malicious software.

Men desværre, nej.

Og det er ikke engang fordi Gatekeeper, baseret på LSQuarantine, er for dårlig en sikkerhedsimplementering i sig selv.

Gatekeeper er ikke et forsøg på at skabe sikkerhed for brugerne, Gatekeeper er en mur imellem uafhængige Mac-udviklere – i det omfang de stadig eksisterer – og Mac-brugerne. For Gatekeeper’s formål er at sikre at stort set alle programmer til Macintosh computere fremover skal igennem Apple’s Mac App Store.

Apple is primed to take an even larger cut from developer sales as it rewires the distribution model of the Mac. The Gatekeeper feature is obviously a huge push for the Mac App Store, and is a fitting name for something that’s building up Apple’s walled garden around OS X. It’s only a matter of time before we see the results.
— TNW, “Apple’s Gatekeeper Pushes For The App Store

Eller sagt på en anden måde: Nu vil Apple ikke bare have penge for din computer, nu vil de også have penge for de programmer du installerer på den.

På et tidspunkt er jeg nød til at skrive om hvad jeg kan lide og hvilke ting jeg respekterer ved Apple. Men dette er åbenbart ikke tidspunktet.

The safest place to find apps for your Mac is the Mac App Store. That’s because the developers who create them are known to Apple, and the apps are carefully reviewed before they’re accepted in the store.

Som tidligere beskrevet er problemet med Apple’s indstilling at den alene handler om Apple selv. Der er ikke nogen forbrugerbeskyttelse, eller brugerbeskyttelse i øvrigt, i Apple’s tankegang. Når Apple handler i deres brugeres interesse er det kun fordi det på det tidspunkt er vurderet forretningsmæssigt at være i deres egen interesse.

Sådan er forretninger, og så længe vi accepterer at blive behandlet på den måde vil det fortsætte. Der findes dog allerede virksomheder der sælger god behandling af deres brugere. Tilsyneladende vil vi hellere have Apple’s skinnende gaver.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i IT sikkerhed og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Apple’s Gatekeeper og sikkerhed

  1. Pingback: Mobiltelefoner og privatliv | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s