Fortrolige data

Hvem har ansvaret for fortrolige data der gøres tilgængelige på internet? Hvis dataene kommer i en kommentar, er det så sitets ansvarlige eller brugeren der har skrevet det? Hvis dataene kommer fra en aggregering, er det så sitets ansvarlige eller den tjeneste de hentet hos?

Computerworld vælger med deres vinkling i artiklen “Fortrolig politi-data om danskere lækket på Google” at hælde mod at ansvaret ligger hos sitet. Spørgsmålet er om ikke vi snarere er i den modsatte situation og hvis blot sitets ansvarlige reagerer uden ophold når de bliver gjort opmærksomme på problemet, så er de normalt uden for problemer?

Artiklen handler principielt om at der er en række brugere der, efter en søgning på Google efter politiet, ser teksten “skriv en anmeldelse” – der normalt anvendes til at brugerne kan anmelde virksomheders produkter og services – og tror at det er en politianmeldelse de kan skrive.

Selvom de så skriver deres personfølsomme eller decideret fortrolige data ind og Google derefter, automatisk, gør dem tilgængelige for andre online, så er det ikke sandsynligt at det falder ind under personoplysningslovens regler. Og lad os nu se om ikke Google om meget kort tid har fået fjernet oplysningerne.

Man bliver nød til at erkende at man ikke kan gardere sig imod alt og slet ikke misforståelser.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Legal og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.