Utrolig protest

I forbindelse med igangværende protester på University of California / UC Davis valgte en større gruppe studerende at udtrykke deres holdning til rektor Linda Katehi på en utrolig effektiv måde.

Tavshed er guld.

Hele sagen er naturligvis større end denne lille protest; startende langt før en tilsyneladende helt overdrevent brug af peberspray mod studerende henover denne protest til Katehi’s officielle undskyldning. For Katehi er det også specielt smertefuldt da hun selv har befundet sig på den anden side af et studenteroprør der endte i vold.

Krisehåndtering

Katehi viste henover den sidste uge en klassisk krisehåndtering der, selvom den ikke var perfekt dog viste sig at være tilstrækkelig agil til at lægge et låg på udviklingen.

Efter universitetsbetjentens sikkert ulovlige brug af peberspray og den umiddelbare reaktion fra de protesterende studenter lukkede universitetets organisation sig omkring ledelsen og de ansatte. Dette sker helt instinktivt for at beskytte sine egne og en organisation vil oftest følge den vej.

Men i erkendelsen af at krisen var ved at udvikle sig tog Katehi konsekvensen: Betjentene og deres chef er midlertidigt suspenderet og hun selv undskylder uforbeholdent for det skete. Organisationen ofrer de af dens ansatte der truede dens eksistens og åbner sig for kritik.

Dermed får krisen svært ved at udvikle sig – det ville kræve nye misbrug eller hvis det viste sig at noget var blevet skjult. UC Davis har nu mulighed for at vende tilbage til en dagligdag.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Communication og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til Utrolig protest

  1. Pingback: 3 x Streisand | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.