Apps og (den forsinkede) cookie-bekendtgørelse

Cookie-bekendtgørelsen, som i virkeligheden burde få mange ord med på vejen, og som indtil videre er udskudt, ville i udkastets formulering få en noget bredere anvendelse end de fleste umiddelbart har tænkt over. Hvordan det står til med udfærdigelsen af bekendtgørelsen er usikkert, ikke mindst fordi regelgrundlaget – et EU direktiv – tydeligt er udformet uden hensyn til virkeligheden men nu også fordi IT- og Telestyrelsen er blevet nedlagt og delt i smådele ud over forskellige ministerier. Man må gå ud fra at ansvaret nu ligger hos Erhvervs- og Vækstministeriet.

Selvom kritikken har haglet ned over udkastet og for den sags skyld direktivet, så er det også klart at der er et behov for at beskytte forbrugerne på dette område. Trist at man har valgt en metode der vil være meget omkostningstung at indføre og som offentligheden vil have vanskeligt ved at afprøve om er i effekt. Der er en nem løsning lige for hvor man endda helt automatisk ville kun kontrollere om en hjemmeside overholdt reglerne. Mere om det en anden gang.

Behovet eksisterer bestemt. Der kan ud fra ganske enkle oplysninger dannes et meget præcist billede af en bruger og sågar vedkommendes identitet og det er næppe i offentlighedens interesse at virksomheder får mulighed for det uden en form for samtykke. Man kan f.eks. se på nogle af de apps der i dag findes til iPhone. Prøv at læse Troy Hunt’s “Secret iOS business; what you don’t know about your apps“: Efter nogle eksempler på dårlig kodestil kommer han frem til eksempler på apps der sender meget præcise informationer om brugerens adfærd til Flurry.

Ser man på teksten i EU direktivet er der ikke tvivl om at denne kommunikation er i strid med reglerne. Efterhånden som EU landene får kæmpet sig igennem faktisk at implementere reglerne på en mere eller mindre brugbar måde vil det være interessant at se om myndighederne griber ind over for denne registrering af bruger adfærd.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i IT sikkerhed og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s