Hvorfor Apple kan vinde TV krigen – og B&O fortsat vil tabe

Med biografien om Steve Jobs er der ikke grænser for gisningerne om hvad Apple vil præsentere i den kommende tid som Jobs’ sidste kreative skabelse. iPhone 5 er nok ikke svaret – iPhone udviklingen har længe været i trygge hænder. Det mest sandsynlige er derimod ud fra de nuværende rygter at fokus har været på Apple TV.

Apple har – ligesom vores hjemlige B&O – vist at forbrugere er villige til at betale ekstra for et lækkert design. Endda meget ekstra. Det blev særlig tydeligt fra Jobs’ tilbagevenden til Apple og præsentationen af iMac linien.

B&O har i mange år gjort det samme men mangler det næste trin; den totale brugeroplevelse. Det er også derfor B&O ikke har den store chance i fremtiden. Deres markedssegment og Apple’s overlapper mere og mere og Apple har med deres strategiske alliancer og fokus på den totale brugeroplevelse et bedre samlet produkt.

Det kan godt være at B&O leverer det teknisk bedste produkt. Apple leverer den bedste oplevelse, og det er det forbrugerne vil betale for.

Nu er Apple dog ikke ufejlbarlige. Personligt har jeg ikke været specielt glad for MacOS eller MacOSX, heller ikke selvom jeg har prøvet det meget tidligt i forløbet (1985), ydet teknisk support (1996-97) eller arbejdet med Xcode (2009-10) – men jeg erkender at det kan være udtryk for personlige præferencer. Men for eksempel er iTunes brugeroplevelsen i skærende kontrast til den gennemførte der fås med iOS på iPhone/iPod Touch; langsom respons der kan få brugeren til at tro at programmet er låst, data der forsvinder, manglende mulighed for at navigere tilbage i et forløb og mystiske placeringer af input felter.

Apple TV er ikke modent endnu men min formodning er at det vil ske indenfor en kort årrække. Og fra en som i årevis har ledt efter den perfekte løsning til sit TV kan jeg sige at jeg forventer at udvide vores husstands bestand af Apple produkter med minimum 50% indenfor en overskuelig årrække.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Udvikling og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Hvorfor Apple kan vinde TV krigen – og B&O fortsat vil tabe

  1. Pingback: Apple TV? Meh… | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s